Sport

Partizan dočekuje Olimpijakos u novom "finalu" u Evroligi

Košarkaši Partizana od 20.30 časova, dočekuju u "Štark areni" ekipu Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige. Tok susreta pratite na našem portalu

Crno-beli pred sobom imaju novu biti ili ne biti utakmicu u borbi za mesto koje vodi u plej-in fazu takmičenja.

Protivnik je veoma kvalitetna ekipa Olimpijakosa, koja je prošle godine igrala finale Evrolige.

Gosti iz Pireja sa druge strane, žele da eventualnim trijumfom, osiguraju neku od prvih šest pozicija, kako ne bi morali da igraju pomenuti plej-in.

U dosadašnjem toku sezone, Olimpijakos ima učinak od 19 pobeda i 12 poraza i nalazi se na petom mestu na tabeli.

U prošlom kolu su ubedljivo savladali ASVEL, dok u proteklih pet mečeva imaju čak četiri pobede.

"Parni valjak" je 11. sa 14 pobeda i 17 poraza.

Tim Željka Obradovića u prošlom kolu je pretrpeo poraz od Real Madrida, dok u poslednjih pet mečeva ima dve pobede.

"Imamo to iskustvo igranja protiv njih u prvom delu Evrolige. To iskustvo trebalo bi da nam pomogne kako da igramo sa njima. To je ekipa, koja je napravljena za najveće domete, imaju kvalitet, imaju prepoznatljiv način igre za vreme koliko je Jorgos Barcokas trener", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Trener crno-belih je istakao da Olimpijakos igra veoma strpljivo u napadu.

"Očekuje nas posao da čitamo njihovu odbranu, biće dosta preuzimanja, protoka lopte u napadu. Oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigrava u samoj završnici napada. Imaju izuzetnu realizaciju poslednjih napada, moraćemo da igramo odbranu 24 sekunde. Tu negde leži ključ utakmice", dodao je Obradović.

Sa druge strane, grčki stručnjak je govorio o "vrućem" terenu u Beogradu.

"Veoma teška utakmica, a domaći teren je posebno vruć. Potrebna je velika koncentracija da bi se igrači pridržavali plana igre. Moraju da kontrolišu svoje emocije i da se ne zanose intenzitetom igre protivnika", rekao je trenerg gostiju Barcokas.

"Bio sam bolestan prošle godine i nisam otišao u Beograd. Svi su mi govorili, i igrači i moji saradnici, da je posebna atmosfera i da ne čuješ osobu pored sebe. Nadamo se, međutim, da to neće uticati na nas i da će naši igrači imati dobar dan", istakao je Barcokas.

image