Sport

Umalo tuča Dončića i Vestbruka, Luka i Dalas razbili Kliperse za 2-1

Dosta je bilo "varnica" na meču u Teksasu, gde je domaći tim uspeo da stigne do još jednog trijumfa u vrlo zanimljivoj seriji prve runde NBA plej-ofa
Autor: YouTube / FreeDawkins

Košarkaši Dalasa uspeli su da preokrenu rezultat u seriji protiv Los Anđeles Klipersa i povedu 2-1 u seriji, pošto su u noći između petka i subote slavili nad svom parketu 101:90!

U meču punom tenzija, pobedila je ekipa koja je pre nekoliko dana stigla do "brejka" u Kaliforniji, a i ovog puta ju je predvodio fenomenalni Luka Dončić.

Slovenac je bio na ivici "tripl-dabl" učinka, pošto je ubacio 22 poena, zabeležio 10 skokova i dodao tome još devet asistencija, zasluživši epitet igrača utakmice.

Sjajni Dončić je imao podršku u Kajriju Irvingu (21 poen i šest asistencija), dok su dvocifreni bili i Derek Lajlvi (13), Derik Džouns (11) i Pi-Džej Vašington (10).

Dalas je odigrao sjajan meč od početka do kraja, u jednom trenutku su imali i 21 poen prednosti, pa je slaba igra gostiju učinila i da Klipersi budu nervozni. U nekoliko navrata je bilo "vruće" na terenu, naročito nakon tehničke greške Rasela Vestbruka i žustrog faula na Dončiću.

Malo je tada nedostajalo da dođe do velike tuče između igrača dva tima, ali se na kraju sve završilo na koškanju.

Dalas sada vodi 2-1 u seriji koja se igra do četiri pobede, a naredni meč je ponovo na programu u Teksasu u nedelju 28. aprila.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner