Sport

Jokić postavlja rekorde gde god se pojavi: Pobeđivanje je za nas stil života

Srpski košarkaš iz sezone u sezonu pomera granice u najjačoj ligi na svetu
Jokić postavlja rekorde gde god se pojavi: Pobeđivanje je za nas stil života© Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Nikola Jokić jedini je igrač u istoriji NBA lige koji je u plej-of utakmicama u proseku postizao više od 25 poena i imao 10 ili više skokova i sedam ili više asistencija.

Informacija je objavljena na zvaničnom sajtu takmičenja pre trećeg duela Denvera i Los Anđeles lejkersa u plej-ofu, koju su Nagetsi dobili rezultatom 112:105.

Kako je saopšteno na sajtu, Jokić je odigrao 70 mečeva za Denver u plej-ofu prethodnih godina, što je dovoljno da se uzme reprezentativni uzorak koji je pokazao da nijedan igrač pre njega nije imao takve brojke u doigravanjima za titulu.

Momak iz Sombora u plej-of mečevima beleži u proseku 27,5 poena, 12,2 skoka i 7,3 asistencije.

Protiv "jezerdžija" je duel završio sa 24 poena, 15 uhvaćenih lopti i devet uspešnih dodavanja.

"Mislim da sam nekoliko puta rekao, pobeđivanje je stil života za nas", počeo je Jokić na konferenciji za medije.

"Stvarno je dobro i specijalno kad pobeđuješ na mnogo utakmica. Svi su srećni, svi se uklapaju u sistem. Pobeđivanje je stil života. Bio sam ovde kad smo gubili i ne želim da se vratim na to."

On je prošle sezone osvojio titulu prvaka NBA lige sa Denverom, a dva puta je bio MVP lige.

Srbin je i ove sezone kandidat za prestižnu nagradu MVP koja se dodeljuje najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige planete.

"Jokić je košarkaški genije", istakao je njegov saigrač Eron Gordon.

"U stvari, on je genije koji je rešio da igra košarku. Čini igru veoma lakom, on otvara igru i počinješ da vidiš tri, četiri koraka unapred. Sve izgleda mnogo lakše."

Četvrti meč serije igra se u noći između subote i nedelje i, ukoliko ponovo pobedi, Denver će se plasirati u polufinale Zapada.

image
VV inauguration
banner