Sport

Dimitrov ostao bez snage - Siner osvojio Majami i prišao Novaku na ATP listi

Janik Siner pobednik je mastersa u Majamiju, pošto je u dva seta savladao Grigora Dimitrova - 6:3, 6:1

Grigor Dimitrov nije imao snage za novo iznenađenje u Majamiju, Janik Siner je opravdao ulogu favorita i za samo 72 minuta tenisa došao do svoje treće titule ove sezone.

Italijan je pobedom nad bugarskim teniserom, koji je prethodno sa turnira eliminisao Alkaraza i Zvereva, došao i do druge pozicije na ATP listi i sada je ispred njega samo najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

Siner je lakše nego što se očekivalo došao do ubedljivog trijumfa protiv Dimitrova - kontrolisao je meč od početka do kraja i pružio protivniku samo jednu brejk priliku.

Italijan je do brejka u prvom setu došao u petom gemu, što mu je bilo dovoljano za 6:3, da bi u drugom delu igre bio još dominantniji, dva puta zaredom oduzeo servis rivalu i sa 6:1 došao do novog trofeja.

Siner je tako završio prvi deo sezone na betonu sa impresivnih 25 pobeda iz 26 mečeva, a izgubio je samo od Alkaraza u polufinalu Indijan Velsa.

Posle Australijan opena i Roterdama, Siner je osvojio treći turnir ove sezone, dok će Dimitrov, uprkos porazu u finalu, dobre igre u Majamiju "naplatiti" ulaskom među 10 najboljih tenisera sveta, gde nije bio od 2018. godine.

image