Sport

Jović dobija sve više minuta u Majamiju, novi dabl-dabl Vase Micića

Košarkaši Majamija savladali su Vašington 119:107, dok je Šarlot izgubio od Klipersa 130:118, uz odlične partije srpskih reprezentativaca Nikole Jovića i Vasilija Micića
Jović dobija sve više minuta u Majamiju, novi dabl-dabl Vase MicićaGetty © Jacob Kupferman

Majami se i dalje bori da izbegne plej-in, odnosno da završi prvi deo NBA sezone na jednom od prvih šest mesta na Istoku, a važan korak ka cilju napravili su trijumfom nad nejakim Vašingtonom.

Srpski reprezentativac Nikola Jović učvrstio je svoje mesto među starterima - ovoga puta igrao je više od 20 minuta i za to vreme postigao 12 poena, uz 8 skokova i 4 asistencije.

Košarkaši Hita pitanje pobednika rešili su u drugoj i trećoj deonici, a najefikasniji na meču bio je Teri Rozije sa 27 poena, dok je Bam Adebajo dodao 22, koliko je postigao Džordan Pul u poraženoj ekipi.

Minute je još jednom dobio i Tristan Vukčević, koji je za Vizardse postigao 3 poena i upisao po dva skoka i asistencije.

Majami je i dalje sedmi na Istoku, ali sa samo pobedom manje od šestoplasirane Indijane.

Šarlot je ponovo izgubio, ali je Vasa Micić još jednom ostvario dabl-dabl učinak.

Nekadašnji MVP i dvostruki šampion Evrolige ubacio je 10 poena i podelio 13 asistencija, ali su Hornetsi poraženi od Klipersa, koji su se tako učvrstili na četvrtom mestu na tabeli Zapada.

Rajakovićev Toronto poražen je na svom terenu od Filadelfije 135:120, Luka Dončić ubacio je 47 poena u trijumfu Dalasa u Hjustonu 125:107, dok su u poenterskom obračunu Karija (33) i Vembanjame (32) Voriorsi izašli kao pobednici u San Antoniju 117:113.

image