Sport

Sramotni transparenti hrvatskih navijača i uvrede za Borjana

Golman Kanade i Crvene zvezde, Milan Borjan, našao se na meti brutalnih i sramotnih napada hrvatskih navijača na utakmici koju su Kanada i Hrvatska odigrale na Svetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska je pobedila Kanadu sa 4:1, a senku na veliku pobedu reprezentacije bacili su navijači, koji nisu birali sredstva u napadima na golmana protivničkog tima.

Milan Borjan je rođen u Kninu 1987. godine, a kada mu je bilo osam godina, sa porodicom je izbegao u Beograd.

Hrvatski navijači su na teren uneli zastavu Džon Dir (proizvođač traktora) na kojoj je pisalo "Knin '95".

Izmenili su slogan čuvenog proizvođača: Nothing runs like Deere, ali su umesto imena kompanije napisali Borjan.

Pored još nekoliko uvredljivih poruka za Borjanovu porodicu, hrvatski navijači su vređali Borjana prilikom svakog kontakta sa loptom, na šta im je on odgovorio sa tri podignuta prsta.

Golman Kanade je bio odličan u meču sa Hrvatskom, uprkos činjenici da je njegova ekipa primila četiri gola.

"To pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam šta da im komentarišem. To samo govori o njima. Čuo sam da su vikali, vređali. Treba da porade na sebi... Hrvatskoj reprezentaciji bih poželeo sve najbolje u nastavku. Odigrali su dobru utakmicu. Mi smo poveli rano, igrali dobro dvadesetak minuta, a onda smo se povukli. Ovo je lepo iskustvo, Kanada se nakon 36 godina vratila na fudbalsku mapu", rekao je Borjan srpskim novinarima u Kataru.

Nakon što je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije, zbog zastave "Nema predaje" koja se našla u svlačionici "orlova" pred meč sa Brazilom, biće zanimljivo videti šta će svetska kuća fudbala imati da kaže na ovakav skandalozan potez hrvatskih navijača.

image