Sport

Rodik: Alkaraz podseća na "veliku trojku", ali najbolji će biti kad više bude kao Novak

Karlos Alkaraz je proteklog ponedeljka pao sa drugo na treće mesto ATP liste, pošto ga je pretekao Janik Siner osvajanjem mastersa u Majamiju
Rodik: Alkaraz podseća na "veliku trojku", ali najbolji će biti kad više bude kao NovakGetty © Clive Brunskill / Staff

Dvostruki grend slem šampion uporno pokušava da se vrati na prvo mesto i svrgne Novaka Đokovića, a sada je zanimljive poglede na Španca imao nekada najbolji igrač sveta Endi Rodik.

Amerikanac je u svom podkastu uporedio Alkaraza sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Đokovićem, istakavši šta mu je neophodno da dostigne viši nivo na duge staze.

"Mislim da su tokom naše generacije svi hteli da gledaju Rodžera jer je mogao mnogo toga da uradi sa reketom. Rafa je bio kao nekakva brutalna sila, fizikalnost i top spin. A Novak je bio poput rvača koji vas zarobi i ne možete da se izvučete. Uz to, Rodžer je imao tu gracioznost kao da igra video igricu", počeo je Rodik.

"I sada je Alkaraz skoro kao kombinacija sve trojice. On i dalje traži svoj put. Mislim da će najbolja verzija njega biti onda kada ubaci malo više Novaka u svoju igru, kada učini stvari malo dosadnijim, da nije sve uvek spektakularno", jasan je Amerikanac.

On objašnjava i zbog čega to misli.

"Kada sam bio sa Andreom Agasijem u Vegasu, to je nešto slično što mi je i on rekao. Alkaraz je toliko spektakularan da će njegov naredni stepen uspeha biti kada postane malo dosadniji na terenu, kada bude počeo da 'zaključa' protivnike, umesto da stalno ide sa najjačim udarcem", poručio je Rodik.

image
VV inauguration
banner