Sport

Siner otvoreno preti Novaku: Sledeći cilj mi je Rolan Garos!

Sjajni 22-godišnjak je na startu 2024. godine osvojio dva od tri najveća turnira i njegovi apetiti opravdano rastu
Siner otvoreno preti Novaku: Sledeći cilj mi je Rolan Garos!Getty © Daniel Pockett / Stringer

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je Masters u Majamiju, pošto je u nedelju u finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 6:3, 6:1.

On je time stigao do novog velikog trofeja, nakon osvajanja Australijan opena, a po prvi put je postao i drugi teniser sveta, prestigavši u ponedeljak velikog rivala Karlosa Alkaraza.

No, Italijan očito veruje da bi sada mogao da napadne još jedan grend slem trofej, još jedan na kom titulu brani Novak Đoković - to je Rolan Garos.

"Sada mi je Rolan Garos glavni cilj. Od četvrtka počinjem pripreme za Monte Karlo koji će biti moj prvi turnir na šljaci. Nemam mnogo vremena za adaptaciju, čak ni celu nedelju. Videćemo kako će biti u Monaku. Pre Rolan Garosa je i Rim, a to je veoma specijalan turnir za mene. Uvek je neverovatno igrati pred domaćom publikom. Mislim da sam mnogo napredovao u poslednjih godinu dana i da mogu još bolje. Fizički sam potpuno drugačiji", rekao je Siner.

Novi prvi pratilac Đokovića u narednim mesecima neće braniti previše bodova, naročito ne na Rolan Garosu - tamo je prošle godine ispao u drugom kolu, dok će Novak braniti svih 2.000 bodova zbog osvojene titule.

image