Sport

Hrvat otvoreno o Đokoviću: Nole ima psihički problem, može da upadne u nevolje

Novak Đoković nije počeo 2024. onako kako se nadao, nastupivši na samo dva turnira i to ne uspevši da napravi rezultate kakvim se nadao
Hrvat otvoreno o Đokoviću: Nole ima psihički problem, može da upadne u nevoljeGetty © Clive Brunskill / Staff

Posle ispadanja u polufinalu Australijan opena, doživeo je težak poraz u 3. kolu mastersa u Indijan Velsu, a trenutno se sprema za nastup u Monte Karlu.

Ovi slabiji rezultata doveli su do pitanja o dubljoj krizi, o tome da li je ovo početak kraja dominacije najboljeg tenisera sveta, a o svemu je govorio i Ivan Ljubičić.

Nekadašnji hrvatski teniser, bivši treći teniser sveta i nekada trener Rodžera Federera veruje da je Novakov jedini problem u ovom trenutku mentalne prirode.

"Mislim da su u ovom trenutku Janik Siner i Karlos Alkaraz ispred svih i ostaće narednih nekoliko godina. Oni će biti igrači koje treba pobediti. To je psihički problem, sigurno nije zaboravio da igra tenis. Nesumnjivo, Nole mora da ima vatru u sebi inače mu nešto nedostaje. Đoković je navikao da se bori za svaki poen i svaki centimetar. Ako ne oseti tu želju, može da upadne u nevolje", rekao je Ljubičić za "Gazeta delo sport".

Ipak, za kraj je imao optimističnu poruku.

"Uveren sam da može da se oporavi pre nadolazećih, njemu stvarnih ciljeva – Rolan Garosa, Vimbldona i Olimpijskih igara u Parizu", poručio je proslavljeni Hrvat.

image