Sport

Vajda o razlazu Đokovića i Ivaniševića: Možda je pritisak umorio Gorana

Slovak je bio trener najboljem teniseru sveta i deo tima u koji je potom došao i popularni "zec"
Vajda o razlazu Đokovića i Ivaniševića: Možda je pritisak umorio GoranaGetty © Clive Brunskill

Marjan Vajda, nekadašnji trener Novaka Đokovića, prokomentarisao je raskid saradnje svog nekadašnjeg pulena sa Goranom Ivaniševićem.

Đoković je nedavno objavio da više neće raditi sa hrvatskim stručnjakom, nakon pet godina tokom kojih je osvojio sve što se može osvojiti.

Splićanin je sa devet grend slemova postao jedan od najuspešnijih teniskih trenera, ali je ubedljivo na toj listi prvi upravo Vajda, sa čak 20 titula na najvećim turnirima sa Đokovićem.

"Gledajte, ne, nisam to očekivao. I ja sam to pročitao u novinama kao i svi ostali, pa je moje mišljenje bazirano samo na onome što sam čitao prethodnih dana", rekao je Vajda za "Ubitenis".

Tokom tog perioda, Novak je postao najbolji teniser svih vremena i oborio svaki važan rekord u "belom sportu".

Međutim, kako su obojica istakli, osetili su u jednom trenutku da više nemaju šta da pruže jedan drugom.

"Bio sam veoma iznenađen jer se poslednjih godina Novak uvek dobro slagao sa njima, on je totalno bio deo tog tima. Možda je pritisak kom su treneri izloženi, onaj o kom sam pričao pre toga, bio onaj koji je umorio i Ivaniševića. Ali nisam siguran oko toga", dodao je Slovak.

Hrvata je, barem privremeno, zamenio Nenad Zimonjić, nekadašnji Dejvis kup reprezentativac i selektor Srbije.

Vajda ima i određene sumnje kada je u pitanju nastavak sezone.

"Kalendar je toliko ispunjen, on mora da napravi dobar izbor. Velika motivacija mu ostaju Slemovi i Olimpijske igre. Moraće da nađe način da se pripremi i trenira dobro, ali sigurno neće ulagati isti nivo koncentracije na ostalim turnirima."

"Mislim da je pravo pitanje da li će taj novi metod učiniti da i dalje nastavi da pobeđuje. Ako bude igrao manji broj turnira, možda će na one važne stizati u slabijoj formi nego oni koji igraju više."

Svetski "broj 1" se trenutno nalazi u Monte Karlu gde tokom dana igra protiv Aleksa de Minora u četvrtfinalu prvog mastersa na šljaci.

image