Sport

Alkaraz otkrio novi problem? Neizvestan i za Madrid, to je šansa za Medvedeva

Karlos Alkaraz je ove sezone osvojio masters u Indijan Velsu, ali osim toga, njegovi rezultati nisu bili na dovoljno zadovoljavajućem nivou
Alkaraz otkrio novi problem? Neizvestan i za Madrid, to je šansa za MedvedevaGetty © Xavi Torrent / Contributor

Mladi Španac je razočarao na Australijan openu gde je ispao u četvrtfinalu. U Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru stvari nisu išle po planu, dok je u Majamiju lako izgubio od Grigora Dimitrova. Sada je morao da odustane od nastupa na turniru u Barseloni zbog povrede.

Alkaraz je trebalo da brani trofej prošle sezone, ali kako stvari sada stoje, u pitanje je dovedena i njegova odbrana titule na mastersu u Madridu!

Mladi Španac je došao u Barselonu da bi se obratio medijima, iako je već nekoliko dana poznato da neće igrati na tom turniru.

"Problem je nastao u Monte Karlu kada sam osetio nelagodnost u desnoj nadlaktici, ali isprva nisam mislio da je veliki problem. Ideja je bila da nastupim, ali na kraju nisam mogao", počeo je Alkaraz.

"Svaki put kada bih trenirao sa više intenziteta, osećao bih sve veću nelagodnost. Nije bila laka odluka da ne igram, ovo je vrlo poseban turnir za mene, ali sada je tako. Fokusiran sam na oporavak."

Španac je bio upitan i za nastup na mastersu u Madridu, gde takođe brani titulu.

"Moj cilj je da igram u Madridu, ali u ovom trenutku nisam siguran. Ne želim da kažem da ću 100% biti u Madridu, ali to je moja namera. Treniraću i učiniću sve što je do mene da budem spreman da igram", zaključio je Alkaraz.

Ukoliko se ne pojavi u Madridu, Alkaraz bi lako mogao da padne na četvrto mesto na ATP liste i da ga na trećoj poziciji prestigne Danil Medvedev.

image
VV inauguration
banner