Sport

Virtus šokirao Efes u Istanbulu, Italijani na utakmicu do plej-ofa

Košarkaši Virtusa savladali su kao gosti ekipu Anadolu Efesa 67:64, eliminisavši turski tim iz daljeg takmičenja. Ekipa Luke Bankija boriće se sa Baskonijom za osmu poziciju u plej-ofu Evrolige i četvrtfinalnu seriju sa Realom

Veliko iznenađenje napravili su košarkaši Virtusa i u Istanbulu eliminisali Efes i daljeg takmičenja u Evroligi.

Turski tim slovio je za velikog favorita, najvipe zbog fantastične forme kojom su izborili jedno od prvih deset pozicija u ligaškom delu takmičenja, dok je italijanski velikan u očajnoj formi u poslednjih mesec dana.

Ekipi Tomislava Mijatovića naruku je išla i činjenica da su u poslednjem kolu pregazili Crvenu zvezdu 100:55, ali to ništa nije igralo ulogu prošle noći u dvorani "Sinan Erdem", pred gotovo 15.00 navijača domaćeg tima.

Virtus je odigrao odličan meč - sve vreme je držao rezultatski egal sa domaćinom, a onda je presudila poslednja deonica i sjajna odbrana Bankijevog tima za veliku pobedu u Istanbulu.

Tornike Šengelija bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa samo 13 poena, Avudu Abas i Ife Lundberg su dodali po 12, a Marko Belineli 11 poena.

U poraženom timu Vil Klajburn je ubacio 22, a Šejn Larkin 16 poena.

Za Efes je evroligaška sezona završena, dok se Virtus izborio za još jednu priliku da se nađe u plej-ofu - italijanski tim igraće protiv Baskonije, koja je izuzetno ubedljivo u Beogradu poražena od Makabija 113:85.

Duel između Baskonije i Virtusa, koji će odlučiti poslednjeg učesnika plej-ofa, igra se u petak od 18 časova u Vitoriji.

image
VV inauguration
banner