Sport

Novi masters bez Novaka: Nadalu težak žreb u Madridu, Lajović hoće revanš protiv Cicipasa

Održan je žreb za masters turnir u Madridu, gde će najbolji teniseri sveta bez onog najboljeg, Novaka Đokovića, voditi bitku za novi trofej iz serije ATP 1000
Novi masters bez Novaka: Nadalu težak žreb u Madridu, Lajović hoće revanš protiv CicipasaGetty © Quality Sport Images / Contributor

Srbija će u glavnom žrebu imati najmanje dva predstavnika - Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića.

Lajović će u prvom kolu igrati protiv nekoga iz kvalifikacija, a u drugoj rundi ga čeka Stefanos Cicipas. Tako bi Srbin mogao da dobije šansu da se revanšira Grku za nedavni poraz u polufinalu turnira u Barseloni.

Kecmanović će u prvoj rundi igrati protiv Kineza Džidžena Džanga, a ako slavi, rival će mu biti peti nosilac Kasper Rud, osvajač u nedelju završenog turnira u Barseloni.

Prvi put u karijeri, Janik Siner je nosilac na nekom od najvećih turnira, a u njegovoj polovini žreba je treći nosilac Danil Medvedev. Na drugoj strani žreba su drugi nosilac Karlos Alkaraz i četvrti nosilac Aleksander Zverev.

U Madridu se očekuje i nastup Rafaela Nadala koji će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Darvina Blanša, a ako slavi, u drugom kolu ga ponovo čeka Aleks de Minor, koji ga je i savladao prošle sedmice u Barseloni.

Turnir u prestonici Španije igra se od 24. aprila do 5. maja, a u kvalifikacijama se za glavni žreb bori još jedan srpski teniser, Hamad Međedović.

image
VV inauguration
banner