Sport

Minesota razbija "supertim" i žuri da se sretne s Jokićem, Milvoki gubi bez Janisa

Košarkaši Minesote ostvarili su još jedan siguran trijumf pošto su u noći između petka i subote savladali Finiks i to na gostovanju - 126:109
Autor: YouTube / FreeDawkins

Ovim "brejkom", Timbervulvsi su stigli do 3-0 u pobedama u seriji i tako došli nadomak brzog plasmana u polufinale Zapadne konferencije.

Minesotu je predvodio sjajnu Entoni Edvards sa 36 poena, Rudi Gober je uz 19 poena imao i 14 skokova, dok je Karl-Entoni Tauns su 18 poena dodao 13 skokova.

Tako Finiksu nije pomogao sjajni trio Bredlija Bila (28 poena), Kevina Durenta (25) i Devina Bukera (23), pošto su Sansi upisali i treći poraz. Izgleda da se Minesoti žuri na očekivane okršaje protiv Denvera i Nikole Jokića, koji takođe vode 3-0 u pobedama protiv Los Anđeles Lejkersa.

Za to vreme, Milvoki je u dramatičnoj završnici poražen od Indijane posle produžetka 121:118, čime su Pejsersi stigli do 2-1 u seriji.

Malo je nedostajalo da Indijana pobedi i u regularnom delu susreta, ali je trojka Midltona na tri sekunde do kraja donela produžetak. Tamo je ipak Indijana slavila poenima Tajrisa Halibartona na dve sekunde do kraja dodatnih pet minuta.

U odsustvu Janisa Adetokunba, Baksima nije pomoglo ni nestvarnih 42 poena Krisa Midltona, ni 28 poena Demijena Lilarda. Majls Tarner je predvodio Pejserse sa 29 poena, dok je Halibarton stigao do "tripl-dabla" sa 18 poena, 16 asistencija i 10 skokova.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner