Sport

Lejkersi (konačno) pobedili Denver i izbegli "metlu", uzalud Jokićev tripl-dabl

Nikola Jokić odigrao je još jednu maestralnu partiju protiv Lejkersa, ali je tim iz Los Anđelesa konačno slavio protiv Lejkersa 119:108 i smanjili na 3:1 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige

Iako se utakmica igrala u Kaliforniji, ekipa Denvera ušla je u četvrti meč prve runde plej-ofa protiv Lejkersa kao favorit, ali nije uspela da nastavi pobednički niz.

Šampioni NBA lige vezali su 11 pobeda nad Lebronom i ekipom, ali je "Kralj" uspeo da prekine negativni niz i donese prvu pobedu Lejkersima nad Denverom još od decembra 2022. godine.

Slično kao u prethodnim mečevima, Lejkersi su na početku meča stekli prednost, koja je na poluvremenu iznosila 13 poena.

Nagetsi su krenuli da tope razliku u nastavku, ali im tim Darvina Hema nije dozvolio da naprave preokret kao u prethodna tri meča.

Nikola Jokić odigrao je strašnu partiju, upisao novi tripl-dabl učinak, ali ni to nije pomoglo Nagetsima da još jednom "počiste" Lejkerse i postanu prva ekipa koja je prošla u drugu rundu plej-ofa.

Srpski centar meč je završio sa 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija i još jednom pokazao da je najbolji igrač lige.

Ipak, Lebron Džejms je postigao 30 poena, Entoni Dejvis dodao 25 (uz 23 skoka), dok su ključni doprinis dali Ostin Rivs i Dianđelo Rasel sa po 21 poenom.

Jokić je pomoć imao u Majklu Porteru koji je ubacio 27 poena, dok je Džamal Mari dodao 22.

Šampioni NBA lige vode 3:1 u seriji i narednu meč loptu imaće pred svojim navijačima, u "Bol areni" u noći između ponedeljka i utorka.

image