Sport

Spektakl u Minhenu u polufinalu - Bajern dočekuje Real

Fudbaleri Bajerna u Minhenu od 21.00 dočekuju ekipu Real Madrida u prvom meču polufinala Lige šampiona. Tok susreta pratite na našem portalu
Spektakl u Minhenu u polufinalu - Bajern dočekuje RealGetty © Alexander Hassenstein

Četiri ekipe boriće se za dva mesta u finalu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

Prvi polufinalni par predstavljaće pravi fudbalski klasik, pošto se sastaju Bajern i Real Madrid.

Bavarci su uprkos ogromnoj krizi i odluci trenera Tuhela da na kraju sezone napusti tim, uspeli da konsoliduju redove i prođu do polufinala.

Nemački tim je uspeo da pregura Lacio, a potom eliminiše i favorizovani Arsenal.

Real Madrid je takođe imao oscilacija u igri, ali dobri rezultati nisu izostajali.

"Los blankosi" su eliminisali Lajpcig u prvoj rundi nokaut faze, da bi potom napravili iznenađenje i srušili aktuelnog šampiona, ekipu Mančester sitija.

"Napravili smo jedan korak protiv Arsenala, a sada je vreme da napravimo sledeći protiv Reala. Želimo da se nađemo na Vembliju. Potrebna nam je vrhunska atmosfera. Ni u revanšu neće da bude drugačije. Želimo da navijači budu deo igre i da nas nose, pogotovo u teškim trenucima. Moramo da stvorimo ambijent, koji će da nam pomogne da pobedimo", naveo je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Sa druge strane, Italijan na klupi Reala Karlo Ančeloti, dodao je da su njegovi izabranici samouvereni.

"Malo je vas koji su verovali da ću da budem ovde i da držim konferenciju za medije, ali smo uspeli. Samouvereni smo, ali igramo protiv jakog rivala. Srećni smo što smo stigli do polufinala, a nadamo se da ćemo opet da igramo finale. Očekuje nas 180 minuta, a ne 90", rekao je šef struke tima iz Madrida.

"Svi znaju šta Real može, nismo potcenjeni. Osećamo puno poštovanja od svih u takmičenju. Imamo puno samopouzdanja, ali i poštovanja za Bajern. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularne mečeve protiv Arsenala. Jaki su, a moramo da uzmemo u obzir i istoriju klubova u Ligi šampiona. To nešto ipak znači", naveo je trener Reala.

Madridski klub će protiv Bajerna da odigra rekordno 32. polufinale Lige šampiona.

Za Real zbog povreda neće igrati Tibo Kurtoa i David Alaba, dok će Dani Karvahal da propusti duel u Minhenu zbog žutih kartona.

U Bajernu su pod znakom pitanja De Liht, Lajmer i Musijala.

U drugom polufinalu se sastaju Borusija i Pari Sen Žermen, a prvi meč ova dva kluba na programu je u sredu od 21 sat u Dortmundu.

image