Sport

Siner i Alkaraz se mučili, pa prošli u četvrtfinale Madrida - Rus i Nemac ih "prepali"

Mučila su se dvojica glavnih favorita na mastersu u Madridu, ali su plasman u četvrtfinale uspeli da izbore
Siner i Alkaraz se mučili, pa prošli u četvrtfinale Madrida - Rus i Nemac ih "prepali"© Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Prvi nosilac Janik Siner eliminisao je Karena Hačanova posle tri seta, dok je na sličan način slavio i drugi nosilac Karlos Alkaraz i to protiv Jan-Lenarda Štrufa.

Siner je do pobede nad Rusom stigao tek nakon preokreta, pošto je Hačanov odigrao sjajan prvi set koji je u finišu napravljenim brejkom uspeo da reši u svoju korist 7:5.

Italijan, po prvi put prvi nosilac na nekom mastersu, u odsustvu Novaka Đokovića, napravio je preokret u nastavku slavivši 6:3, 6:3 u drugom i trećem setu, tako nastavivši pohod ka završnici takmičenja.

A u prestonici Španije, mnogo je bilo onih koji su se zabrinuli za ljubimca domaće publike. Alkaraz je savladao Štrufa 6:3, 6:7 (5), 7:6 (4), nakon što je Nemac uspeo da "ukrade" drugi set u neizvesnoj završnici i potom odvede meč u taj-brejk u trećem spasivši tri meč lopte pri rezultatu 5:3.

Alkaraz je u taj-brejku potom poveo 3:0, Štruf se vratio na 4:4, ali nije uspeo da ovaj izuzetno uzbudljiv duel kompletira pravom senzacijom u Madridu. Španac se izvukao i uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru.

Prethodno je iznenađenje načinio Fransisko Serundolo eliminisavši četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva 6:3, 6:4.

Sinera u četvrtfinalu očekuje bolji iz meča Feliksa Ože-Alijasima i Kkaspera Ruda, Serundolo će igrati protiv Tejlora Frica, dok će Alkaraz na megdan Andreju Rubljovu. Poslednji četvrtfinalni par će činiti Danil Medvedev i bolji iz duela Rafael Nadal - Jirži Lehečka.

image