Sport

Na Ostrvu očekuju nešto veliko – produžava se rad pabova tokom Evropskog prvenstva

Engleska je jedan od najvećih favorita da se okiti titulom šampiona Evrope
Na Ostrvu očekuju nešto veliko – produžava se rad pabova tokom Evropskog prvenstvaGetty © Mairo Cinquetti/SOPA Images/LightRocket/Contributor

Pabovi u Britaniji će moći da produže radno vreme do jedan ujutru ako Engleska ili Škotska prođu u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu ovog leta u Nemačkoj, saopštila je britanska vlada.

Većina pabova u Britaniji se zatvara do 23 sata, ali ministri mogu da izdaju naredbu o povećanju radnog vremena da bi se obeležile prilike od "izuzetnog nacionalnog značaja".

Ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli rekao je da će ovaj potez "omogućiti" prijateljima, porodicama i zajednicama da se sastaju duže" kako bi gledali kako njihova nacija pobeđuje, prenosi "Skaj njuz".

Pravilo uključuje Englesku i Vels, dok će Škotska i Severna Irska nezavisno doneti odluku.

Ovaj potez dolazi nakon konsultacija krajem prošle godine kako bi se pomoglo ugostiteljskoj industriji, koja je teško pogođena rastućim cenama energije i krizom troškova života.

Predlog o uvođenju ove promene naći će se danas pred parlamentom, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena za raspravu i usvajanje pre početka turnira.

Vlada Velike Britanije je ranije odgodila zatvaranje pabova za kraljevska venčanja, kraljičin 90. rođendan 2016. godine, Svetsko prvenstvo 2014. i poslednje finale Eura 2021. godine.

Nemačka je domaćin Evropskog šampionata, polufinale će biti održano u utorak 9. i sredu 10. jula, a finale u nedelju 14. jula.

image