Sport

Čudesna priča Realovog heroja – Hoseluov put od navijača do čoveka odluke

Od kada je sveta i veka, fudbal je pisao neke neverovatne priče
Čudesna priča Realovog heroja – Hoseluov put od navijača do čoveka odlukeGetty © Burak Akbulut/Anadolu/Contributor

Jedna takva dogodila se u sredu uveče u Madridu, kada je Real nakon ko zna kojeg neverovatnog preokreta došao do finala Lige šampiona.

"Kraljevski klub" bio je otpisan u revanšu jer je u 90. minutu gubio 1:0 od minhenskog Bajerna.

Međutim, dva minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:1 zahvaljujući dvostrukom strelcu i rezervisti Hoseluu.

Španski napadač dobio je priliku u završnici utakmice i na najbolji način se odužio treneru Karlu Ančelotiju, koji će, inače, šesti put voditi tim u borbi za trofej elitnog evropskog takmičenja.

Hoselu je Real došao 2023. godine na pozajmicu iz drugoligaša Espanjola, a te magične večeri je ušao u srca svih navijača na stadionu "Santjago Bernabeu".

Godinu dana ranije bio u Parizu kada je klub igrao finale Lige šampiona protiv Liverpula, ali ne kao igrač, nego kao navijač. Ančelotijevi izabranici su tada minimalnim rezultatom (1:0) došli do pehara, a sada im je on pomogao da se bore za novi.

Prvo je postigao pogodak za izjednačenje u 88. minutu, posle kojeg su Madriđani došli do izjednačenja, a samo tri minuta kasnije režirao preokret.

To mu je bio 17. pogodak ove sezone, a peti kao rezerviste i sve to za samo 1,5 miliona evra koliko ga je Real platio.

Veliko finale Lige šampiona na programu je 1. juna na "Vembliju", a rival najvećem klubu na svetu biće Borusija Dortmund koja je eliminisala Pari Sen Žermen.

image