Sport

Tadić: Pred Katar su svi govorili da je polufinale minimum, sada je mnogo drugačije

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je da će njegov tim učiniti sve da prođe u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Tadić: Pred Katar su svi govorili da je polufinale minimum, sada je mnogo drugačije© M.M./ATAImages

Kontinentalni šampionat će biti održan u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

"Raspoloženje je super, kao i obično. Ova grupa, generacija, svi se zajedno držimo, sve je u najboljem redu", počeo je Tadić konferenciju za medije u Staroj Pazovi.

"Mislim da su bile dosta dobre provere, Austrija me je jako prijatno iznenadila, Švedska je dobra ekipa. Rezultat nije bio toliko bitan, zadovoljan sam proverama."

"Orlovi" u utorak uveče putuju u Nemačku, a prvi meč će odigrati 16. juna protiv Engleske.

"Trebalo bi da idemo meč po meč. Engleska nam je najbitniji fokus. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, oni su glavni favoriti, ali učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, učinićemo sve da ostvarimo cilj, da prođemo u narednu rundu Evropskog prvenstva."

On je istakao da nema euforije kao uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

"Mislim da je sad dosta drugačije. Prošli put je bila veća euforija, sa kim god sam pričao, bilo je polufinale minimum. Sada je dobro da nema tolike euforije. Učinićemo sve da prođemo grupu, to možemo da obećamo, sve ćemo da uradimo za dobar rezultat", istakao je kapiten reprezentacije Srbije.

image