Sport

Španci spremili otkaz Luisu Enrikeu, menja ga čovek koji je "protraćio" Belgiju?

Španski mediji ističu da bi Roberto Martinez mogao da bude novi selektor tamošnje fudbalske reprezentacije
Španci spremili otkaz Luisu Enrikeu, menja ga čovek koji je "protraćio" Belgiju?Getty © Stu Forster / Staff

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike mogao bi da dobije otkaz posle eliminacije "crvene furije" sa Svetskog prvenstva u Kataru, prenose španski mediji.

Španija je pre početka Mundijala bila jedan od potencijalnih favorita za veliki rezultat, ali je takmičenje u Kataru završila već u osmini finala. Španija je u utorak eliminisana od selekcije Marokaposle penala ukupnim rezultatom 3:0.

Španski mediji navode da su čelnici Fudbalskog saveza ove zemlje nezadovoljni igrama u Kataru. Španija je u grupnoj fazi pobedila Kostariku (7:0), odigrala 1:1 sa Nemačkom, a potom je poražena od Japana (1:2).

Enrike je Španiju preuzeo 2019. godine, a najbolji rezultat sa nacionalnim timom bilo mu je osvajanje drugog mesta u Ligi nacija prošle godine, dok je na Evropskom prvenstvu 2021. doveo ekipu do polufinala.

Španski mediji navode da bi novi selektor mogao da bude Roberto Martinez, koji je podneo ostavku sa mesta selektora Belgije, pošto njegova ekipa nije uspela da se plasira u osminu finala Mundijala u Kataru, završivši takmičenje već u grupnoj fazi.

Inače, Martinez nije uspeo da napravi neki veći uspeh sa "zlatnom generacijom" Belgije od koje se daleko više očekivalo, pošto je stigao do jednog polufinala Mundijala (2018. godine).

image