Srbija i Balkan

Demokratski front zahteva odgovor: Da li Đukanović ima prebivalište u Švajcarskoj ili Emiratima?

Možda će se na ovaj način pronaći put do stotina miliona evra koje su opljačkane od građana Crne Gore, poručio poslanik DF-a Jovan Vučurović
Demokratski front zahteva odgovor: Da li Đukanović ima prebivalište u Švajcarskoj ili Emiratima?© Antonio Ahel/ATAImages

Demokratski front je pozvao nadležne u Crnoj Gori da provere da li predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ima prijavljeno prebivalište u još nekoj državi.

"Tu, zasad, konkretno mislimo na Ujedinjene Arapske Emirate i Švajcarsku, pošto se radi o destinacijama koje su duže vreme od posebnog interesa i interesovanja Đukanovića", rekao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

On dodaje da će se možda na ovaj način pronaći put do stotina miliona evra, koje su od strane vrha bivšeg režima i njegovog šefa opljačkane od građana Crne Gore.

"Veoma je važno da pred ove predsedničke izbore građani imaju jasnu predstavu o tome ko su ljudi koji se kandiduju ili bi mogli da se kandiduju za ovu funkciju. Da li oni, imaju skrivene račune i nekretnine u drugim državama, da li tamo imaju neku imovinu?Da li su povezani sa mafijom ili stranim ambasadama?", kazao je Vučurović.

Prema njegovim rečima takvi nisu dostojni ove važne funkcije koja zahteva čoveka sa integritetom, moralom i kičmom, koji će predstavljati sve građane i biti garant pomirenja i jedinstva, a ne da bude marioneta mafije ili pojedinih centara moći.

Predsednički izbori u Crnoj Gori, zakazani su za 19. mart, a rok za podnošenje kandidature je 26. februar.

Aktuelni crnogorski predsednik Milo Đukanović je u više navrata odbio da saopšti da li će se ponovo kandidovati.

Da li će DPS nastupiti samostalno i sa kojim predstavnikom još nije poznato, a odluka se očekuje nakon nedelje. Tada bi trebalo da ponovo razgovaraju lideri opozicije kako bi razmatrali mogućnost zajedničke saradnje. Prvi sastanak, održan sredinom minule sedmice, završen je bez kompromisa a u nezvaničnim krugovima se spekuliše da su "na stolu" bila imena nestranačkih kandidata iz akademske zajednice.

Navodno je predlog Socijaldemokratske partije (SDP), koja javno najviše zagovara zajednički nastup, da to bude profesorica Milica Pejanović Đurišić propao jer ona nije bila voljna da stane na binu pored nekih bivših partijskih kolega.

image