Srbija i Balkan

Petković: Kurti je taj ko je u panici jer mu otkucava sat za formiranje ZSO

Koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja Zajednice srpskih opština, realnost ga demantuje, kaže Petar Petković
Petković: Kurti je taj ko je u panici jer mu otkucava sat za formiranje ZSO© Танјуг/Милош Миливојевић

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je jedino Aljbin Kurti u panici, jer mu otkucava sat da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO) pa svoje panične napade pripisuje Beogradu i Srbima na KiM.

Petković ističe da Srbi na Kosmetu samo žele poštovanje sporazuma i svojih krucijalnih prava garantovanih Prvim briselskim sporazumom i potonjim sporazumima.

"Verujem da Aljbin Kurti dobro razume i razgovetno čita poruke kompletne međunarodne javnosti da je formiranje ZSO predviđeno briselskim sporazumom obaveza koju mora da ispuni, a ne pitanje njegove samovolje", odgovorio je Petković na izjavu Kurtija koji tvrdi da "Beograd, a ne Srbi sa Kosova, traži hitno formiranje ZSO, jer je u panici i želi što pre kontrolu nad svim opštinama sa srpskom većinom".

Takozvani "ministar" koga Kurti pominje nije ništa drugo do njegov kolaboracionista na urušavanju i uništavanju srpske budućnosti na prostoru Kosova i Metohije i niti predstavlja Srbe niti će to ikada biti, i kao takav on je samo još jedna udarna batina u rukama Prištine i ništa više, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja Zajednice srpskih opština, realnost ga demantuje, a preuzete obaveze moraju da se poštuju jer bez toga nema suštinskog napretka.

image