Srbija i Balkan

DF pozvao Milatovića i Bečića da potpišu sporazum o podršci u drugom krugu izbora

Milan Knežević ističe da je on uveren da će u drugi krug ući Andrija Mandić ali da anti-DPS kandidati treba da potpišu sporazum i obavežu se na međusobnu podršku
DF pozvao Milatovića i Bečića da potpišu sporazum o podršci u drugom krugu izbora© Milan Maricic/ATAImages

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pozvao je, lidera Demokrata Aleksu Bečića i zamenika predsednika pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića, da sa Andrijom Mandićem  potpišu sporazum u kojem će podržati  anti-DPS kandidata koji se nađe u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Mi kao DF ćemo u kampanji pozvati sve kandidate koji su protiv Mila Đukanovića, osim Draginje Vuksanović Stanković, da sednemo za sto i potpišemo sporazum. Ako u drugi krug prođe Aleksa Bečić, podržaćemo Aleksu Bečića, ako uđe Milatović podržaćemo Milatovića, ali tražimo i od Milatovića i Bečića da podrže Andriju Mandića, ako on uđe u drugi krug, poručio je Knežević.

Knežević ističe da je on uveren da će u drugi krug ući Andrija Mandić, ali da anti-DPS kandidati treba da  potpišu sporazum i obavežu se.

"Treba da vidi Crna Gora ko je iskren u tome da treba da se pobedi Milo Đukanović", jasan je Knežević u objavi na Fejsbuku.

Prvi krug predsedničkih izbora zakazan je za 19. mart.

Do sada su potvrđene kandidature lideru DF-a Andriji Mandiću, predsedniku DPS-a Milu Đukanoviću, lideru Ujedinjene Goranu Daniloviću i poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković.

Državna izborna komisija danas će raspravljati o preostale tri kandidature, predsednika Demokrata Alekse Bečića, zamenika predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, kao i influensera Jovana Radulovića.

image