Srbija i Balkan

Na KiM osuđen bivši policajac Nenad Đurić zbog navodnog neprijavljivanja godišnjih prihoda

Prema presudi, kazna zatvora od 4 meseca neće biti izvršena, ako Đurić u roku od godinu dana ne učini drugo krivično delo
Na KiM osuđen bivši policajac Nenad Đurić zbog navodnog neprijavljivanja godišnjih prihoda© TANJUG/ IVAN RADULOVIC/ nr

Osnovni sud u Mitrovici osudio je bivšeg direktora Regionalne policijske uprave u Severnoj Mitrovici Nenada Đurića, na kaznu od 1.000 evra i uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, zbog optužbi da se nije pravilno izjasnio u vezi sa imovinskim stanjem u 2020. godini, prenosi prištinski portal "Reporteri".

Đuriću je izrečena i dodatna kazna - zabrana vršenja funkcija u državnoj upravi ili javnoj službi u trajanju od dve godine.

Presudu Đuriću objavio je danas sudija Džemajl Isufi, prenose prištinski mediji.

Đurić je optužen da nije pravilno prijavio prihode Agenciji za borbu protiv korupcije za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, navodeći da je tokom 2020. godine ostvario neto prihod od 14.760 evra, iako je ostvario neto prihod 19.342,1 evra, što znači da je prijavio 4.582,15 evra manje.

Prema presudi, kazna zatvora od četiri meseca neće biti izvršena, ako optuženi u roku od godinu dana ne učini drugo krivično delo.

Takođe, srpski policajac je obavezan da plati troškove postupka i to 30 evra na ime sudske takse i 20 evra na ime takse za naknadu štete oštećenima krivičnog dela.

Na ovu presudu stranke imaju pravo žalbe u roku od 30 dana, po novom Zakoniku o krivičnom postupku.

Podsetimo, policija tzv. Kosova je 3. novembra 2022. godine, na preporuku Kosovskog policijskog inspektorata, suspendovala regionalnog direktora policije za severni region Nenada Đurića, nakon što je odbio da sprovede odluku privremenih prištinskih institucija o preregistraciji automobila koji imaju registarske tablice izdate od Srbije u tim RKS – "Republika Kosovo". Posle ove odluke pripadnici srpske zajednice napustili su privremene prištinske institucije.

image