Srbija i Balkan

Arifi: Izdati smo, francusko-nemački plan nož u leđa Albancima na jugu Srbije

Ono što Arifi vidi kao problem je što se nigde ne pominju Albanci iz doline, prenosi "Juronjuz Albanija"
Arifi: Izdati smo, francusko-nemački plan nož u leđa Albancima na jugu Srbijewww.globallookpress.com © Britta Pedersen

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi smatra da je francusko-nemački plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine "nož u leđa" za Albance sa juga centralne Srbije, prenosi "Juronjuz Albanija".

Ono što Arifi vidi kao problem je što se nigde ne pominju Albanci iz doline, čime je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, koji je ranije izjavio da neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština (ZSO), izdao svoje glasače.

"U planu se pominje samouprava srpske manjine. Što se nas tiče, u francusko-nemačkom planu mi uopšte nismo pomenuti, kao ni reciprocitet, o kojem je Kurti često govorio. Izdati smo", rekao je Arifi.

Pritom je dodao, da je plan, koji je prihvatio Kurti, nož u leđa ne samo za Albance preševske doline, već i svakom Kurtijevom glasaču i simpatizeru Samoopredeljenja.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je ranije rekao da je ZSO međunarodna obaveza Prištine koja postoji 10 godina, a ne nešto što je nedavno "otkriveno" i da takva zajednica neće uticati na funkcionalnost takozvanog Kosova, preneo je "Reporteri".

image
VV inauguration
banner