Srbija i Balkan

Kurti: Sporazum Beograda i Prištine treba da sadrži konkretne detalje i da bude sveobuhvatan

Kurti je započeo danas dvodnevni boravak u Strazburu susretom sa poslanicima grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu
Kurti: Sporazum Beograda i Prištine treba da sadrži konkretne detalje i da bude sveobuhvatan© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas u Strazburu da osnovni sporazum Beograda i Prištine prema evropskom predlogu treba da sadrži konkretne detalje i da bude sveobuhvatan, ponudi efektivnost u primeni i bude izbalansiran, prenosi "Kljan Kosova".

Kurti je to rekao tokom sastanka sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, evropskim poslanikom Dejvidom Mekalisterom.

Na sastanku je bilo reči i o aplikaciji tzv. Kosova za EU ​​i daljem putu, kao i o finalizaciji procesa vizne liberalizacije.

Kurti je započeo danas dvodnevni boravak u Strazburu susretom sa poslanicima Grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu.

Kako je naveo na Tviteru, poslanici EPP s kojima je razgovarao "ponovili su podršku" Prištini za članstvo u EU, viznu liberalizaciju i demokratske reforme.

Kurti se sastao sa Lukasom Mandlom iz Austrije, Mihaelom Galerom, Rajnerom Vilandom i Niklasom Herbstom iz Nemačke, Karlom Reslerom iz Hrvatske, Francom Bogovićem iz Slovenije i Vladimirom Bilčikom iz Slovačke, preneo je "Reporteri".
EPP čini najveću političku grupu u Evropskom parlamentu.

image
VV inauguration
banner