Srbija i Balkan

Austrijski NATO ekstremista ponovo provocira: Umesto Milice Rakić spomenik za Madlen Olbrajt

Srbija 1999. godine nije bila žrtva, već zemlja u nacističkom stilu koju su Amerikanci oslobodili, napisao NATO provokator Ginter Felinger
Austrijski NATO ekstremista ponovo provocira: Umesto Milice Rakić spomenik za Madlen Olbrajt© Amir Hamzagic/ATAImages

Poznati austrijski NATO apologeta i tviter-provokator Ginter Felinger ponovo je posetio Beograd uoči godišnjice početka NATO agresije na SRJ, a sa svojim pratiocima na toj društvenoj reži podelio je još jednu svoju zanimljivu zamisao.

Naime, on je predložio da se spomenik Milici Rakić, devojčici koja je ubijena u bombardovanju, zameni ni manje ni više nego spomenikom - nekadašnjoj američkoj državnoj sekretarki Madlen Olbrajt!

"Srbijo, ukloni ovaj anti-NATO spomenik i umesto njega podigni jedan za Madlen Olbrajt", napisao je on na Tviteru.

"Srbija 1999. nije bila žrtva, već zločinac u stilu nacista kog je trebalo poraziti i osloboditi od zla kao što su Amerikanci bombama oslobodili nacističku Nemačku i Austriju 1945. godine", dodao je ovaj Austrijanac.

Pored spomenika za Madlen Olbrajt, Felinger se založio i za podizanje spomenika "deci Adema Jašarija" koju su, kako on kaže, "srpske specijalne snage namerno ubile".

Felinger je od ranije poznat po svojim provokativnim objavama na društveni mrežama, pre svega ga Tviteru.

On je, na primer, nedavno upitao svoje pratioce da li više vole "osiromašeni uranijum" ili "genocid", navodeći da on lično "milion puta više voli američki osiromašeni uranijum koji sprečava srpski i ruski genocid od toga da pogine od ruske artiljerije i srpskog metka".

Felinger gotovo svakog dana širi antisrpske i antiruske stavove, a zalaže i za direktnu intervenciju NATO snaga u Ukrajini i rasparčavanje Ruske Federacije.

On je kritičan i prema vladi sopstvene domovine, Austrije, koja nije članica NATO-a i čiji su lideri zauzeli umereniji stav po pitanju Rusije od većine država članica EU.

image