Srbija i Balkan

Vučić sa Orbanom u Beogradu: Tri sata razgovora i partija bilijara (FOTO)

Predsednik Srbije je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom razgovarao o razvoju geopolitičke situacije, planovima i novim projektima
Vučić sa Orbanom u Beogradu: Tri sata razgovora i partija bilijara (FOTO)© printscreen_buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom, sa kojima je razgovarao o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji.

"Posle tri i po sata razgovora o svim strateškim pitanjima saradnje između Mađarske i Srbije, odigrao sam prijateljsku partiju bilijara sa Orbanom. Ponosan na prijateljstvo Srba i Mađara i zahvalan Viktoru Orbanu što je uložio mnogo truda i energije da to prijateljstvo bude suštinsko i iskreno", napisao je Vučić na Instagramu.

"Sa Viktorom Orbanom i Peterom Sijartom o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji, o budućnosti", napisao je Vučić na Instagramu, uz fotografije sa sastanka.

Vučić je komentarisao i prijateljstva u politici.

"Prijateljstva se dugo i pažljivo grade, učvršćuju se i jačaju u teškim vremenima, a ona prava su dragocena baš zato što su izuzetno retka, pogotovo u politici i naročito u današnje vreme. Uvek odgovorno, ozbiljno, iskreno, uz poštovanje i poverenje", istakao je Vučić.

Predsednik Mađarske takođe je visoko ocenio saradnju dveju zemalja, rekavši da je ona "na najvišem nivou ikada" i nazvavši posetu Srbiji "daškom svežeg vazduha nakon Brisela", odnosno, sastanka u Briselu, koji je bio održan tokom ove nedelje. 

"Hvala Vam za igru i prijateljstvo", napisao je Orban na Tviteru, objavivši i fotografije sa susreta sa srpskom delegacijom, na kojoj se vidi kako dva predsednika uživaju u partiji bilijara. 

image
VV inauguration
banner