Srbija i Balkan

Dodik: Moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno u Srbiji

Bitno da se vojska modernizuje i ojača, a da to ne može da se ostvari bez ulaganja, rekao je Dodik, dodajući da Srbija upravo to i radi
Dodik: Moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno u Srbiji© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas, nakon završetka prikaza borbenih sredstava koje poseduje Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane u Batajnici, da je Srbija pokazala da ide u korak sa savremenim vojnim tehnologijama i da je sposobna da se odbrani, preneo je Tanjug.

"Kada pogledamo 10 ili 15 godina unazad, moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno. Sve je to rezultat napora, smišljenog plana. Srbija je to učinila na najbolji način. Srbiji čestitam, ponosan sam što sam danas bio ovde i što sam mogao da spoznam veličinu napretka u ovoj oblasti, a i u svim oblastima života", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je bitno da se vojska modernizuje i ojača, a da to ne može da se ostvari bez ulaganja, dodajući da Srbija upravo to i radi, da ulaže u modernizaciju i u ljudstvo.

"Mogao sam da vidim napredak u Srbiji i u ovoj i drugim oblastima", rekao je Dodik.

Dodik je prisustvovao prikazu "Granit 2023" u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

image