Srbija i Balkan

Uhapšeni srednjoškolci u Novom Sadu zbog pretnji oružjem, devojčica iz Beograda ismevala tragediju

Sumnja se da su trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja
Uhapšeni srednjoškolci u Novom Sadu zbog pretnji oružjem, devojčica iz Beograda ismevala tragediju© TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Policija u Novom Sadu uhapsila je trojicu maloletnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog sumnje da su učinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, poneti u školu.

Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške.

Osumnjičeni maloletnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu koji je svoj trojici odredio pritvor, navedeno je u saopštenju.

Maloletna devojčica koja je na TikToku snimala sebe, ismevala ubistva osmoro učenika i čuvara u školi na Vračaru i veličala K. K. koji je počinio zločin, prividena je na informativni razgovor, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su A. S. (22) sa područja grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se tereti da je na društvenoj mreži postavio objavu sa porukom da je sledeća na redu, pucnjava u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, navedeno je u saopštenju Policijkse uprave iz Sremske Mitrovice.

image