Srbija i Balkan

Učionica u "Ribnikaru" u kojoj se dogodio masakr više neće biti korišćena

Saveta roditelja doneo je odluku da se đaci sutra vrate u školu, a direktorka ove obrazovne ustanove pozvala je i roditelje da budu sutra s decom
Učionica u "Ribnikaru" u kojoj se dogodio masakr više neće biti korišćena© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Učionica u kojoj je ubijeno petoro đaka u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" više se nikad neće koristiti, rekao je član Saveta roditelja ove škole Dejan Ristić, inače direktor Muzeja žrtava genocida.

"Svi zajedno smo doneli odluku o tome, na nivou škole, da učionica u kojoj se dogodio zločin više nikada ne bude korišćena kao učionica. Postaće memorijalna učionica posvećena dečici koja su stradala, dečici koja su ranjena i koja će se, bože zdravlja, oporaviti i našem Draganu, tom divnom čoveku koji je bdeo nad našom decom u vreme dok su se nalazila u školi", rekao je Ristić gostujući na RTS-u.

U ovoj učionici 3. maja ubijeno je petoro đaka odeljenja sedmog razreda, a šestoro učenika i nastavnica teško su ranjeni.

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" odlučio je danas da se učenici ove škole, u kojoj se prošle nedelje desio nezapamćeni masakr, sutra 10. maja, vrate u školu, prenela je Nova.rs.

Na Savetu se raspravljalo o sutrašnjem povratku u školu, a kako se navodi u dopisu direktorke OŠ "Vladislav Ribnikar" Snežane Knežević, "uvažavajući savete stručnjaka i osluškujući potrebe dece i sugestije roditelja", ova škola od sutra, 10. maja otvara svoja vrata za sve učenike koji u ovom trenutku imaju želju da se školi vrate i budu sa svojim vršnjacima i nastavnicima.

Pozivaju se i roditelji da dođu zajedno sa svojom decom i da sa njima borave u školi prvog dana od strašnog događaja.

Roditelji učenika, zaposleni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Ministarstvo prosvete zamolili su večeras medije da tokom sutrašnjeg dana o povratku đaka u školske klupe izveštavaju iz ulice Kralja Milutina.
"Molimo medije za razumevanje i podršku kako bi učenicima koji su preživeli ovako tešku traumu svi zajedno omogućili prostor za miran povratak u njihovu školu i oporavak", saopšteno je iz Ministarstva prosvete, a preneo je Tanjug.

image