Srbija i Balkan

Srbiju zatrpale lažne dojave o bombama: Posle Čačka, na meti Kragujevac i Gornji Milanovac

Deca i nastavno osoblje su evakuisani, policija je na terenu i radi kontradiverzione preglede objekata
Srbiju zatrpale lažne dojave o bombama: Posle Čačka, na meti Kragujevac i Gornji Milanovac© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/

Posle jutrošnjih dojava da se na adresama mašinske i medicinske škole u Čačku nalaze bombe, više sličnih dojava usledilo je i u Pranjanima, Gornjem Milanovcu, Takovu i u Kragujevcu.

U Osnovne škole "Desanka Maksimović", "Momčilo Nastasijević", "Ivo Andrić" u Pranjanima i "Takovski ustanak" u Takovu, jutros je stigla informacija da je postavljena bomba, što su iz Policijske uprave Čačak potvrdili za portal "GMinfo".

Kako je saopšteno, deca i nastavno osoblje su evakuisani, policija je na terenu i radi kontradiverzione preglede objekata.

Dojave o podmetnutim bombama stigle su i na Ekonomski fakultet i u Drugu gimnaziju u Kragujevcu jutros oko 7.30, potvrđeno je u Policijskoj upravi.

Dojave su upućene mejlom, a policiju su o dojavi obavestili sa Ekonomskog fakulteta.

Svi su evakuisani iz zgrade Ekonomskog fakulteta i iz Druge gimnazije i u toku je kontradiverzioni pregled.

Jutros je u Čačku u Mašinskoj školi završen kontradiverzioni pregled i potvrđeno je da je u pitanju lažna dojava, a nakon detaljne pretrage u školi u Pranjanima potvrđeno je da je u pitanju lažna dojava", rekao je direktor OŠ "Ivo Andrić" Zoran Pantović.

image