Srbija i Balkan

Dvoličnost Zapada ne može dugo trajati, Rusija se mora poštovati

Predsednik RS je naglasio da je to što kolektivni Zapad ne voli Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina prirodno, jer on zapadnim zemljama više ne obezbeđuje jeftine resurse
Dvoličnost Zapada ne može dugo trajati, Rusija se mora poštovati© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Zemlje Kolektivnog zapada se sada predstavljaju kao "branitelji ljudi koji stradaju u Ukrajini", a nisu zaštitili ljude u drugim zemljama izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Moskvi.

"Zašto nisu zaštitili ljude u Siriji, Libiji ili Jugoslaviji kada nas je Zapad bez razloga bombardovao? Ta dvoličnost ne može dugo trajati", rekao je Dodik.

On je naglasio da je to što kolektivni Zapad ne voli Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina prirodno, jer on zapadnim zemljama ne obezbeđuje jeftine resurse, kao što je bilo ranije.

"Rusi su nerazumno dugo, godinama, davali jeftin gas Evropi, Nemačkoj, jačajući njihovu ekonomiju", ukazao je Dodik.

Dodik je podsetio na reči nemačkog kancelara Olafa Šolca od pre godinu dana, kada je izrazio nameru da Ukrajini isporučuje "samo šlemove".

"I sve se završilo time što se sada tenkovi 'leopard' šalju u Ukrajinu. Zašto bismo sada verovali u njihove dobre namere?", upitao je Dodik.

On je istovremeno pozvao na razumevanje uloge Rusije u svetskoj zajednici i na to da je poštuju.

"Rusija se mora poštovati, razumeti i poštovati njena uloga u svetu", rekao je Dodik za NTV.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja posetu Ruskoj Federaciji, a danas bi trebalo da se susretne sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 

image