Srbija i Balkan

PSG odbacio inicijativu NADA-e: Zahtevi protesta, pa tek onda izbori

Pavle Grbović nezadovoljan je predlogom koalicije NADA da predsednik Aleksandar Vučić raspiše vanredne izbore
PSG odbacio inicijativu NADA-e: Zahtevi protesta, pa tek onda izbori© Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Koalicija NADA, koju čine Nova demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), pozvala je danas predsednika Aleksandra Vučića da, "ako zaista želi da pomeri političku diskusiju sa ulice do institucija" raspiše vanredne izbore. Organizatori protesta tom idejom ipak nisu zadovoljni. Kako kažu, prvo traže ispunjenje protestnih zahteva.

"Jedino rešenje za izlazak iz političke krize za koju je odgovorna vlast su izbori. Neka Vučić da narodu priliku da kaže šta ima o svojoj politici prema Kosovu i Metohiji, koja je doživela potpuni slom, kao i o vrednostima koje treba negovati u našem društvu umesto agresije i nasilja koje on sprovodi već 11 godina", rekao je predsednik Nove DSS Miloš Jovanović.

U "Pokretu slobodnih građana" koji je bio jedna od stranaka koje su pozvale na okupljanje nezadovoljnih ljudi, međutim, smatraju da još nije vreme za izbore.

"Ne. Zahtevi protesta, pa tek onda izbori", odgovorio je na Tviteru Pavle Grbović, predsednik ove stranke.

Grbovića, koji je inače, pre nekoliko dana sa Nebojšom Zelenovićem iz stranke Zajedno i Borkom Stefanovićem iz Stranke slobode i pravde bio na sastanku sa američkim senatorom Krisom Marfijem i ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, jedan od pratilaca, upitao je "jesu li tako rekli u ambasadi?".

Predsednik "Pokreta slobodnih građana" odgovorio je komentatoru samo sa: "možeš ti to i bolje".

image