Srbija i Balkan

Saslušani pedagog i psiholog iz OŠ "Vladislav Ribnikar", teško povređeni dečak na lečenju u Čikagu

Pedagog i psiholog pozvani da objasne da li se dečak pre masakra ponašao neuobičajeno, kao i da li je bilo problema sa njim u školi
Saslušani pedagog i psiholog iz OŠ "Vladislav Ribnikar", teško povređeni dečak na lečenju u Čikagu© Танјуг/Владимир Шпорчић

Psiholog i pedagog u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji dečak ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, saslušani su u policiji.

Kako "Kurir" saznaje, oni su pozvani da objasne da li se osumnjičeni ponašao neuobičajeno, kao i da li je bilo problema sa njim u školi.

"Školski psiholog i pedagog saslušani su u sklopu predkrivičnog postupka koji je pokrenut protiv majke dečaka kako bi se proverilo da li u njenom ponašanju prema sinu ima elemenata krivičnog dela zanemarivanje i zapuštanje maloletnog deteta. Oni su izjave dali u policiji i kada budu preduzete i ostale radnje koje su naložene, izveštaj će biti dostavljen tužilaštvu", potvrdio je sagovornik "Kurira".

Podsetimo, izjavu je dala i majka trinaestogodišnjaka, kao i dadilja koja ga je čuvala od jedanaestog meseca do pre nekoliko godina. Više tužilaštvo u Beogradu preuzelo je ovaj predmet, pošto već vodi postupak protiv oca dečaka.

Njegov otac je uhapšen je istog dana kada se dogodio masakr u centru Beograda i on je i dalje u pritvoru. Sumnjiči se za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Dečak teško povređen u masakru u "Ribnikaru" danas poslat u Čikago na lečenje

Dečak koji je teško ranjen u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" otputovao je danas u Čikago na dalje lečenje, piše "Kurir".

"Učenik sedmog razreda koji je teško ranjen 3. maja u masakru u 'Ribnikaru' danas je napustio Institut za majku i dete 'Dr Vukan Čupić' odakle se odmah prebacuje u Čikago, gde treba da nastavi lečenje. Dete ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje lečenje. Sve troškove boravka i lečenja u SAD snosiće država", kaže izvor.

Podsetimo, državni sekretar Mirsad Đerlek rekao je nedavno da će dečak koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratnog dela kičme lečenje verovatno nastaviti u Čikagu, kao i da će država snositi sve troškove.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić izjavila je pre dve nedelje, kada je on iz Urgentnog centra prebačen u Institut za majku i dete, da je dečaku urađena traheotomija, da je prodisao, svestan i komunikativan, kao i da pokreće levu ruku.

"Postoje znaci oštećenja kako kičmene moždine, tako i perifernih nerava za desnu ruku, ali tu je još uvek rano o bilo čemu govoriti", navela je tada ministarka i dodala da se za sada ne zna kakve će biti posledice.

Dečak se tada polako odvikavao od respiratora.

image