Srbija i Balkan

Brnabić: U toku interna kontrola MUP-a zbog objavljenog spiska dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Premijerka Srbije je istakla da niko ne beži od odgovornosti i da su u svakodnevnom kontaktu sa Savetom roditelja iz Ribnikara
Brnabić: U toku interna kontrola MUP-a zbog objavljenog spiska dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Utvrđuje se odgovornost za objavljivanje spiska za ubistvo dece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i  u toku je interna kontrola u MUP-u Srbije, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. 

"U toku je interna kontrola u MUP-u, odgovorni će odgovarati", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije gde je u toku rasprava o zahtevu za smenu ministra policije Bratislava Gašića.

Podsećamo da je Savet roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" tražio od Vlade Srbije da utvrdi odgovornost ljudi koji su u javnost izneli spisak s imenima đaka, a koje je, navodno, maloletni K. K. planirao da ubije.

Brnabić je rekla da niko ne beži od odgovornosti i da su u svakodnevnom kontaktu sa Savetom roditelja Ribnikara.

Skupština Srbije nastavila je raspravu o zahtevu za smenu ministra policije Bratislava Gašića, koji je prisutan u parlamentu kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić konstatovao je na početku sednice da ovlašćeni predlagač, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, nije prisutan.

Izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, je jedan od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja" koji su nastali kao reakcija na dva masovna zločina od 3. i 4. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca.

Brnabić je tokom rasprave prošle nedelje o predlogu za glasanje nepoverenja članu vlade rekla da neće predložiti smenu ministra Gašića, jer je radio ozbiljno i posvećeno, te da nema odgovornosti za tragedije koje su se dogodile.

image