Srbija i Balkan

Vulin pod američkim sankcijama

Sankcionisanje Vulina naglašava odlučnost Sjedinjenih Država da pozovu na odgovornost sve one koji su "angažovani u korumpiranim poslovima kojima unapređuju sopstvene političke agende i lične interese na štetu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu"
Vulin pod američkim sankcijama© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin našao se pod američkim sankcijama.

Kako je saopšteno, danas je Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC) sankcionisala "osobu u Srbiji u skladu sa Izvršnom naredbom (E.O.) 14033", piše N1.

Kako je navedeno, sankcionisanje Vulina naglašava odlučnost Sjedinjenih Država da pozovu na odgovornost sve one koji su "angažovani u korumpiranim poslovima kojima unapređuju sopstvene političke agende i lične interese na štetu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu".

Ovi koruptivni poslovi olakšavaju ruske zlonamerne aktivnosti u Srbiji i regionu, navodi se u objavi.

"Trezor neće oklevati da cilja aktere koji zloupotrebljavaju svoje položaje za ličnu korist, istovremeno podrivajući efektivno i demokratsko upravljanje na Zapadnom Balkanu", rekao je podsekretar Trezora za terorizam i finansijsku obaveštajnu službu Brajan E. Nelson.

"Današnjem akcijom Aleksandar Vulin se oglašava odgovornim za svoja koruptivna i destabilizujuća dela koja su takođe omogućila ruske zlonamerne aktivnosti u regionu", dodao je on.

image