Srbija i Balkan

"Velika Albanija" iza Kurtija u Tetovu, nigde zastave Severne Makedonije (FOTO)

Na skupu u Severnoj Makeodniji nije viđena zastava te države
"Velika Albanija" iza Kurtija u Tetovu, nigde zastave Severne Makedonije (FOTO)© Танјуг/Дописник КиМ

Suosnivač organizacije "Ujedinjene makedonske dijaspore" i viši službenik za razvoj Fridom hausa Meto Koloski ukazao je na činjenicu da se prilikom posete premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Severnoj Makedoniji na skupu u Tetovu videla zastava sa mapom "velike Albanije", dok istovremeno Kurtijeva poseta nije bila propaćena isticanjem zastave Severne Makedonije.

"Kosovski premijer Aljbin Kurti posećuje Tetovo, grad u Makedoniji, a nigde nema makedonske zastave. Onda se ljudi pitaju zašto ih optužuju za 'velikoalbanske' agende. Isto kao i kada je kosovska predsednica Vjosa Osmani bila u poseti pre nekoliko meseci. To su strani čelnici. Prilikom takvih poseta treba da bude prisutna zvanična državna zastava", napisao je Koloski na Tviteru.

On je takođe ukazao da se iza Kurtija mogla videti mapa "velike Albanije" tokom skupa u Tetovu.

"Mapa 'velike Albanije' iza kosovskog premijera i gradonačelnika Tetova i drugih etničkih albanskih lidera u Makedoniji na sinoćnjem mitingu", dodaje Koloski.

I direktor Kanclearije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je Kurti u Severnu Makedoniju doputovao da bi podbunjivao najekstremnije političke strukture Albanaca u toj zemlji i da bi promovisao fašistički projekat takozvane velike Albanije.

image