Srbija i Balkan

Cvijanović: Za vlasti u Federaciji BiH Srbi su građani drugog reda

Koliko se sećam udruženja Srba iz Federacije BiH su tražila da se protesti organizuju na drugom mestu, a onda su im to vlasti u FBiH zabranile i to verovatno zato što su Srbi i što podržavaju poziciju Republike Srpske i instituciju predsednika, rekla je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović
Cvijanović: Za vlasti u Federaciji BiH Srbi su građani drugog reda© M.M./ATAImages

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da ne zna šta hrvatskog delegata Zlatka Miletića brine u vezi sa njenom izjavom da su protesti podrške institucijama Republike Srpske generalna proba.

"Koliko se sećam udruženja Srba iz Federacije BiH su tražila da se protesti organizuju na drugom mestu, a onda su im to vlasti u FBiH zabranile i to verovatno zato što su Srbi i što podržavaju poziciju Republike Srpske i instituciju predsednika. Znači, za njih su Srbi građani drugog reda, jer su onima koji su nesrpske nacionalnosti to dozvoljavali i to se dešavalo baš na tim lokacijama gde udruženjima Srba, iako su građani FBiH, to nije dozvoljeno. Po njima, najbolje bi bilo da Srbi protestuju na Marsu", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da im je sad problem bila lokacija, pa se postavlja pitanje gde bi im to uopšte bilo dozvoljeno u FBiH.

"Međutim, ovde više zabrinjava to što bi oni u FBiH birali i komandanta EUFOR-a i sad im smeta da to bude Mađar. A kad bi na primer neko u Republici Srpskoj rekao da mu zbog države iz koje dolazi smeta neki strani nameštenik u BiH onda bi to po tumačenju federalnih političara bilo 'strašno'. Baš licemerno, nema šta", konstatovala je Cvijanovićeva.

image