Srbija i Balkan

Advokat Srbina koji je priveden na KiM: Privođenje nije povezano sa Banjskom, sutra odluka o pritvoru

Branilac Azdren Hodža obelodanio je da je njegov klijent ispitivan za krivično delo neovlašćeno držanje oružja, što se i navodi u izjavi prilikom zadržavanja
Advokat Srbina koji je priveden na KiM: Privođenje nije povezano sa Banjskom, sutra odluka o pritvoru© TANJUG/ DOPISNIK KiM, fotografija niske rezolucije

Srbinu Lazaru J. iz Zvečana koji je juče na Jarinju lišen slobode i odveden u nepoznatom pravcu, kada je krenuo na sahranu tragično nastradalom Stefanu Nedeljkoviću ubijenom u Banjskoj, istog dana određeno je i 48-časovno zadržavanje, a u toku sutrašnjeg dana biće odlučeno da li će mu biti određen pritvor ili ne.

Kako je za prištinski "Kossev" rekao njegov advokat Azdren Hodža, Lazar se "službeno", odnosno prema dokumentaciji koju poseduje, ne povezuje sa napadom u Banjskoj. Međutim, to ne isključuje dalju komplikaciju jer, kako kaže,"ne zna šta sve može da proizađe iz celog slučaja".

Lazar J. zaustavljen je juče oko podneva na prelazu Jarinje, potvrdili su iz Kosovske policije, a potom je sproveden u južni deo Kosovske Mitrovice radi ispitivanja.

U vezi sa ovim slučajem oglasili su se Srpska lista i Kancelarija za KiM, navodeći da je Srbin lišen slobode nakon što se sa sugrađanima uputio ka Vrnjačkoj Banji, gde je trebalo da prisustvuje sahrani jednog od četvorice sunarodnika koji su ubijeni u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj.

U međuvremenu je direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža, potvrdio da je ova osoba zvanično uhapšena, te da je policija upala na njegovo imanje i pronašla oružje i određenu količinu municije.

"Verujem da će osumnjičenom biti određen pritvor do 48 sati. Videćemo njegove moguće veze sa napadom 24. septembra", rekao je juče Hodža, a preneli su prištinski mediji.

Advokat Azdren Hodža, potvrdio je danas za "Kosev" da je njegovom klijentu određeno 48-časovno zadržavanje.

Na teret mu se stavlja neovlašćeno posedovanje oružja.

Najavio je da će najverovatnije sutra biti doneta odluke o pritvoru.

"Zadržavanje i dalje traje, ono ističe sutra popodne. Tako da očekujemo da će sutra ujutru biti održana sednica o tome da li će se odrediti pritvor ili ne, odnosno mera bezbednosti, tokom postupka", kazao je.

Kada je reč o navodima direktora Kosovske policije o tome da će biti istražena "moguća istorija sa napadom 24. septembra", Hodža tvrdi da se njegov klijent "službeno" ne povezuje sa prošlonedeljnim sukobom u Banjskoj.

"On je ispitivan za krivično delo neovlašćeno držanje oružja, tako piše u izjavi kada je zadržan, a tako piše i u dokumentu o zadržavanju", kazao je.

Ipak, poručuje da ne zna "šta može proizaći iz svega toga".

image