Srbija i Balkan

Ukratko 3. oktobar 2023: Priveden Radoičić; Rusija optužila vojni vrh Ukrajine za terorizam

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je meru kućnog pritvora od 30 dana Lazaru Janićijeviću iz Zvečana. Sergej Šojgu rekao da nema planova za dodatnu mobilizaciju
Ukratko 3. oktobar 2023: Priveden Radoičić; Rusija optužila vojni vrh Ukrajine za terorizam© Milos Tesic/ATAImages
  • U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti, navodi se u saopštenju VJT.
  • Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je meru kućnog pritvora od 30 dana Lazaru Janićijeviću iz Zvečana, koga je policija takozvanog Kosova uhapsila na Jarinju kada je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo u Vrnjačku Banju na sahranu Stefana Nedeljkovića stradalog u Banjskoj.
  • Nema planova za dodatnu mobilizaciju, jer u ruskoj vojsci ima dovoljno vojnika za izvođenje Specijalne operacije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
image