Srbija i Balkan

Rama i Kurti na istoj utakmici - na različitim tribinama

Dvojica lidera su u zategnutim odnosima, pa je uvek interesantno videti ih na istom mestu
Rama i Kurti na istoj utakmici - na različitim tribinamawww.globallookpress.com © Britta Pedersen/dpa

Na poluvremenu antisrpskih provokacija na Kosmetu, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti skoknuo je i na pravu fudbalsku utakmicu, pa je zajedno sa albanskim premijerom Edijem Ramom sinoć gledao kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, fudbalski meč Albanija - Češka.

Utakmica se igrala u Tirani, ali dvojica albanskih lidera i ovog puta pobrinuli su se da budu na dovoljnoj distanci- dešavanja na terenu pratili su sa različitih tribina. Rama je, kako je preneo portal RTV 21, meč pratio u društvu supruge i sina, dok je pored Kurtija uslikan sin Adema Jašarija.

Pošto dvojica političara i dalje u međusobnim odnosima zadržavaju pravila socijalnog distanciranja iz doba pandemije korone, odnosno - izbegavaju se, uvek je zanimljivo videti ih na istoj lokaciji, a naročito nakon što je letos Kurti odbio da se sastane sa Ramom.

Ovo "gledanje" preko terena priprema je inače za novi susret dvojice političara, budući da će, kako je najavljeno, lider prištinskih Albanaca učestvovati na Samitu Berlinskog procesa, koji će biti održan u Tirani 16. oktobra.

image