Srbija i Balkan

Grenel: Moramo da budemo jasni ko je Kurti, on je sve zahteve ignorisao

Gde možemo pronaći transkript primedbi dvoje senatora dok su razgovarali sa Aljbinom Kurtijem, pita se bivši izaslanik SAD za dijalog Prištine i Beograda o sastanku senatora, Osmanijeve i Kurtija, kojem je prisustvovao i Džefri Hovenijer
Grenel: Moramo da budemo jasni ko je Kurti, on je sve zahteve ignorisaowww.globallookpress.com © Chris Kleponis

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "čovek od koga su EU, NATO i obe strane u SAD zatražile da se održe izbori na severu KiM i da se osnuje Zajednica srpskih opština (ZSO), kao i da se odustane od jednostranih akcija', što je on sve ignorisao".

Komentarišući posetu američkih senatora Din Šahin i Pitera Velča Prištini, gde su se danas sastali sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Kurtijem, on je izrazio nadu da su senatori izneli primedbe i zahteve Zapada Kurtiju, prenosi Tanjug.

"Gde možemo pronaći transkript primedbi dvoje senatora dok su razgovarali sa Aljbinom Kurtijem. Moramo da budemo jasni o tome ko je Kurti. On je čovek od koga su EU, NATO i obe strane u Americi zatražile da se održe izbori na severu, pokrene Zajednica srpskih opština i odustane od jednostranih akcija. On je sve ignorisao. I stalno se izvlači. Nadam se da su senatori izneli ove važne tačke dok su stajali pored njega", napisao je Grenel na svom profilu na mreži Iks.

Sastanku senatora, Osmanijeve i Kurtija prisustvovao je i američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer.

image