Srbija i Balkan

Vučić: Vanredni parlamentarni izbori 17. decembra (VIDEO)

Živimo u vremenu kada moramo da budemo ujedinjeni, kada ćemo biti pod brojnim pritiscima. Važno je da Srbija sačuva stabilnost i pokaže demokratičnost, kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje i programe koji treba da se takmiče ali da ne ugroze naše nacionalne interese, poručio je predsednik
Vučić: Vanredni parlamentarni izbori 17. decembra (VIDEO)© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je raspustio danas Narodnu skupštinu Republike Srbije i raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar.

"Donosim ukaz o raspuštanju Skupštine izabrane 3. aprila 2022. godine. Ovaj ukaz stupa na snagu po danu objavljivanja u Služenom glasniku. Raspisujem izbore za narodne poslanike za 17. decembar", objavio je predsednik Vučić.

"Poštovani građani želim vam srećne izbore. Veoma je važno da Srbija sačuva mir i stabilnost. Želim svim učesnicima dobar rezultat, želim im da sve to čine na civilizovan način", poručio je predsednik.

"Živimo u vremenu kada moramo da budemo ujedinjeni, kada ćemo biti pod brojnim pritiscima. Važno je da Srbija sačuva stabilnost i pokaže demokratičnost. Kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje i programe koji treba da se takmiče ali da ne ugroze naše nacionalne interese", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je svim učesnicima u predstojećoj kampanji poželeo da ideje i političke ciljeve predstave na demokratski način, i da pobede najbolje ideje.

"Uveren sam da i ovim izborima učvršćujemo demokratiju u našoj Srbiji. Živela Srbija, neka su nam srećni izbori."

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić raspisao je ranije danas izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji.

Izbori će biti održani istog dana kad i parlamentarni, 17. decembra, u 65 gradova i opština u Srbiji.

image