Srbija i Balkan

Naoružani migranti na granici BiH i Hrvatske: Policija otkrila imppovizovane kampove

Prema nezvaničnim informacijama, migranti kod kojih je pronađeno oružje dolaze iz Avganistana
Naoružani migranti na granici BiH i Hrvatske: Policija otkrila imppovizovane kampove© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Na granici BiH sa Hrvatskom, granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pronašli su dva migrantska kampa sa oružjem i municijom, saopštila je SIPA.

Kako se navodi, kampovi su otkriveni na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prelaza s Hrvatskom.

"Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i municije", navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Sarajevski "Dnevni avaz" je, pozivajući se na preliminarne informacije, objavio da migranti kod kojih je nađeno oružje i municija dolaze s područja Avganistana.

"Tužilaštvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju rad na ovom predmetu, a u interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija", poručili su iz Tužilaštva BiH za "Avaz".

Migranti su, kako se navodi, privedeni, a o svemu je obavešteno Tužilaštvo BiH, koje će preuzeti istragu. SIPA takođe navodi da će policija nastaviti utvrđivanje činjenica na terenu.

image