Srbija i Balkan

Nove informacije iz fabrike "Milan Blagojević": Povređeno šest radnika, izbio požar, a ne eksplozija

Još je rano pričati o tome šta je uzrok požara, kažu u fabrici iz Lučana
Nove informacije iz fabrike "Milan Blagojević": Povređeno šest radnika, izbio požar, a ne eksplozija© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

U fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima došlo je do požara oko 9.20, a ne do eksplozije, pojašnjava predstavnica tog preduzeća Milka Jovanović Božić.

Prema informacijama iz Opšte bolnice u Čačku, u urgentno prijemnu službu iz požara u vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima primljeno je šestoro radnika, oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi.

"Dva pacijenta sa opekotinama glave, lica i ekstremiteta su smešteni u jedinicu intenzivne nege. Četvoro ima lakše telesne povrede i oni su na odeljenju hirurgije. Niko od njih nije životno ugrožen i njihovo stanje se prati, rekla je portparolka Opšte bolnice, dr Marija Stranjanac za "Novosti"

Prethodno je u izjavi za Tanjug Jovanović Božić je rekla da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnječenja proizvoda, u samoj završnoj fazi.

"Moram da napomenem da je došlo do požara, a ne do eksplozije, jer to su dve sasvim različite stvari. Tom prilikom povređeno je šest radnika. Niko od njih nije životno ugrožen, nakon ukazane lekarske pomoći u domu zdravlja u Lučanima, prebačeni su u Čačansku bolnicu, i upravo smo dobili informaciju da će četvorica od njih sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržana još neki dan u Čačanskoj bolnici", rekla je Jovanović Božić.

Istakla je da je rano pričati o tome šta je uzrok požara i da će o tome govoriti kada nadležne institucije, službe i komisije odrade svoj deo posla.

"Ono što sa sigurnošću sada možemo da kažemo, to je da je, pošto postoji video-nadzor, sigurno ispoštovana celokupna procedura, sva zaštita i bezbednost na radu, kako od strane preduzeća, tako i od strane povređenih i zaposlenih radnika", rekla je Jovanović Božić.

image