Srbija i Balkan

DPS podneo krivičnu prijavu protiv Mandića zbog trobojke: Želi da uvede Crnu Goru u "srpski svet"

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u svom kabinetu drži trobojku, istorijsku zastavu Kraljevine Crne Gore, zbog čega negoduje opozicija
DPS podneo krivičnu prijavu protiv Mandića zbog trobojke: Želi da uvede Crnu Goru u "srpski svet"© R.R./ATAImages

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca podneli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine i lidera Nove srpske Demokratije Andrije Mandića.

Kako je rekao poslanik DPS-a Andrija Nikolić, krivičnu prijavu su podigli zbog isticanja "zastave strane zemlje" u Mandićevom kabinetu u Skupštini.

"Zvaničnici koji su bili u poseti nisu bili iz Srbije, pa je tako unizio državu Crnu Goru. Time što je istakao zastavu samo jednog dela naroda prekršio je zakon", kazao je Nikolić.

On je poručio je da bi Mandić trebalo da bude predsednik Skupštine svih naroda, a ne samo jednog dela.

"Andrija Mandić u kontinuitetu proizvodi podele u Crnoj Gori i želi da uvede Crnu Goru u 'srpski svet'. Mislimo da u radu Mandića ima elemenata krivične odgovornosti i da će ga tužilaštvo saslušati", kazao je Nikolić.

Kako kaže, pitanje je kada će neki drugi predsednik opštine slediti korake prvog čoveka Pljevalja koji slavi Dan državnosti druge zemlje.

image