Srbija i Balkan

Nova ostavka u Pokretu Evropa sad

Otkad je jedan od osnivača Pokreta Evropa sad Jakov Milatović napustio stranku, nastavlja se osipanje članstva
Nova ostavka u Pokretu Evropa sad© R.R./ATAImages

Član Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, Ivan Lakić podneo je ostavku na funkcije u stranci.

Lakić je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je Pokret u poslednjih pola godine poprimio neke druge obrise, da sada važe neka druga pravila, neki novi ljudi rešavaju najvažnije stvari.

"Na visokim mestima se zapošljavaju osobe iz bivšeg režima i ja više ne želim da budem deo te priče jer je ne doživljavam kao svoju. Ovim putem vas obaveštavam da podnosim neopozivu ostavku na funkciju člana Glavnog Odbora kao i na članstvo u Pokretu".

On je rekao da su ranije mogli i sukobiti mišljenja na sednicama GO, ali da ni toga više nema jer se zbog elektronskih sednica ne mogu ni videti, ni čuti "a ne razmeniti mišljenje čime je svesno suzbijeno kritičko mišljenje i sami dijalog što smatram da apsolutno nije dobro za demokratiju unutar samog pokreta, ali izgleda da je to određenim strukturama unutar pokreta bio cilj".

On smatra da je velika pozitivna energija koja je krasila pokret bespovratno prosuta.

Ivan Lakić je član inicijalnog odbora PES Danilovgrad koji je na svim izbornim procesima po rezultatima bio perjanica PES-a. Trenutno je na poziciji Sekretara za društvene delatnosti u opštini Danilovgrad.

image