Srbija i Balkan

Spajićev "šamar" Milatoviću: Fotografija sa stepeništa Vlade Crne Gore (FOTO)

Uprkos gustom rasporedu, premijer Crne Gore održao je sastanak sa posebnom poruku dojučerašnjem saborcu
Spajićev "šamar" Milatoviću: Fotografija sa stepeništa Vlade Crne Gore (FOTO)© R.R./ATAImages

Premijer Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad fotografisao se sa poslanicima te partije u zgradi vlade kako bi pokazao da je čitav poslanički klub uz njega, a ne uz njegovog doskorašnjeg saborca Jakova Milatovića.

"U saradnji sa koalicionim partnerima i Vladom Crne Gore, uvereni smo da će naš poslanički Klub i ubuduće biti jako važan činilac u ukupnom uspehu naše zemlje i društva", naveo je Spajić.

Iz Pokreta Evropa sad napominju da sastanak nije bio partijski, već "izraz demokratske prakse koju je uspostavio i nastaviće Spajić, te da se premijer u vladi sastao sa predstavnicima parlamentarne većine.

Da je ova tvrdnja netačna vidi se po tome što su na fotografiji samo poslanici PES-a, pa čak i pojedini ministri iz redova ove stranke, ali ne i ostali poslanici iz vladajuće koalicije.

Kako dodaju jedan od povoda sastanka su konsultacije u vezi sa usvajanjem zakona neophodnih za pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa Evropskom unijom.

Podsetimo, predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je ostavku na sve funkcije u stranci i napustio Pokret Evropa sad nakon čega su pojedini lokalni odbori takođe prešli na njegovu stranu. Trenutno najveća politička kriza je u Podgorici gde čak devet od 13 odbornika napušta PES.

image